Quek Shio Chuan & Ismail Kamarul Beraksi di sebalik tabir pembikinan iklan.

RESERVOIR: Disebalik tabir Iklan-Iklan #Epik Raya 2018

  • RESERVOIR: Disebalik tabir Iklan-Iklan #Epik Raya 2018

Raya dah dekat dan Admin pun tahu yang korang dah tengok kebanyakkan iklan-iklan Raya di semua corong media (Digital & TV). Tapi adakah korang tahu yang pembikinan semua iklan-iklan ni memerlukan persiapan yang mendalam dan idea asal yang telah dirombak berkali-kali oleh “production houses” dan agensi-agensi pengiklanan.

Kalau nak cerita pasal “idea revisions” & “director’s treatments”, entah-entah dah berpuluh-puluh kali PPM (Pre-Production Meeting) yang harus dilalui oleh semua pihak termasuk Client untuk iklan itu sendiri.

Kali ni Admin bukan nak listdown iklan-iklan Raya seperti yang dibuat sebelum ni. Tapi Admin ingin menonjolkan mereka (dan syarikat) yang dah banyak menghiburkan korang dengan iklan-iklan Raya yang awe-someee…

1.) RESERVOIR PRODUCTION

Reservoir Production ialah sebuah Production House yang sudah lama bertapak dan bukan lagi nama asing dalam di dalam industri pengiklanan Malaysia. Memang tak boleh nak dinafikan yang semua iklan-iklan yang diorg “produce” memang gempak. Tiap-tiap tahun mesti ada idea-idea baru yang diketengahkan kepada korang.

Pengarah-pengarah diorang yang “talented” dan berpengalaman akan selalu mencuba untuk membuahkan idea dan “execution” yang terbaik untuk semua penonton.

Antara Iklan-Iklan Raya yang diterbitkan oleh mereka tahun ini:

 

Quek Shio Chuan & Ismail Kamarul dari Reservoir Beraksi di sebalik tabir pembikinan iklan.
Quek Shio Chuan & Ismail Kamarul dari Reservoir Beraksi di sebalik tabir pembikinan iklan.

Kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut tentang mereka dan iklan-iklan “awe-some” yang telah diterbitkan oleh mereka, korang boleh layari terus ke Facebook diorang.

(Visited 92 times, 1 visits today)
SHARE THIS

RELATED ARTICLES